Kvôli zraneniu vynechal Hossa ďalší tréning, proti obhajcovi teda nenastúpi

25.03.2013 Celý región

Chicago 25. marca (TASR) - Hokejisti tímu NHL Chicago Blackhawks stále nemôžu počítať so službami jedného zo svojich kľúčových hráčov Mariána Hossu. Elitného slovenského krídelníka naďalej sužuje zranenie v hornej časti tela, kvôli ktorému musel vynechať aj nedeľňajší tréning "jastrabov".
Hossa utrpel zranenie 18. marca v závere prvej tretiny súboja s Coloradom, keď ho na mantinel narazil obranca "lavín" Ryan O'Byrne. Následne vynechal dva tréningy ako i stretnutie v Anaheime, kde Blackhawks prehrali 2:4.Podľa denníka Chicago Sun-Times má trenčiansky odchovanec poranené rameno a s určitosťou nebude môcť zasiahnuť ani do pondelňajšieho duelu s Los Angeles Kings. Na pravom krídle topformácie vedľa kapitána Jonathana Toewsa a mladíka Brandona Saada by ho mal nahradiť Michael Frolík. "Michael hrá výborne, akurát nie je dostatočne produktívny. Teraz dostane možnosť ukázať, čo v ňom drieme," vyjadril sa na adresu českého útočníka tréner Blackhawks Joel Quenneville. Podľa ESPN je v súboji proti obhajcovi trofeje otázny štart aj centra Andrewa Shawa, ktorého kvári chrípka a rovnako absentoval v nedeľňajšom tréningu.
Hossa je v prebiehajúcom ročníku s 23 bodmi (13+10) tretím najproduktívnejším hráčom Chicaga po Toewsovi a Patrickovi Kaneovi. Slovenský krídelník utrpel silný otras mozgu minulý rok v apríli, keď ho nedovoleným zákrokom "zostrelil" Raffi Torres z Phoenixu, pričom nemohol hrať až do polovice novembra. Vo februári tohto roku mal zasa menší otras po súboji s útočníkom Vancouveru Jannikom Hansenom, ale po troch dňoch sa hlásil fit. V noci na 7. marca vynechal Hossa jeden zápas rovnako pre menšie zranenie v hornej časti tela.
 

Vyberte región